Στιγμές & Στοχασμοί

Στιγμές & Στοχασμοί

K1

Συγγραφέας: Uğur Oral

Ποιος είναι ο Uğur Oral (Ουούρ Οράλ)

O δημοσιογράφος – συγγραφέας Ουούρ Οράλ γεννήθηκε στη Σμύρνη (Τουρκία).

Τελείωσε το σχολείο στο γαλλικό κολλέγιο Saint Joseph στη Σμύρνη. Μαζί με τις σπουδές του σε Γαλλική Φιλολογία ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό του στις πολιτικές επιστήμες. Συνεχίζει το διδικτορικό του στο ίδιο θέμα.

Ομιλεί αγγλικά και γαλλικά, και ξεκίνησε την καριέρα του στο χώρο της δημοσιογραφίας το 1987 στην εφημερίδα Yeni Asır. Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του έχει επιτελέσει ως αρθρογράφος,συντάκτης, γενικός διευθυντής και αρχισυντάκτης. Έχει βραβευτεί πολλές φορές για την εργασία του.

Το 1993, έγινε μέλος της Διεθνής Ένωσης Γαλλικού Τύπου και δημοσιογραφίας (Union İnternationale De La Presse Francophone) στο Παρίσι. Κείμενα του έχουν δημοσιευτεί σε Γαλλία, Ελβετία και Αυστρία.

Έχει δώσει διαλέξεις με θέμα τη δημοσιογραφία και την πολιτική.

Το 1995 εκδίδεται το πρώτο του βιβλίο με θέμα την πολιτική.

Το 2001 βραβεύεται ως ”ο πιο επιτυχημένος αρθρογργάφος” στη Σμύρνη και το 2003 “o πιό επιτυχημένος Διευθυντής Οργάνωσης Τύπου της τελευταίας 10ετίας”. Μαζί με τις εργασίες του στο χώρο της δημοσιογραφίας, δημοσιεύτηκε το βιογραφικό του στην εγκυκλοπέδια ” Ποιός είναι ποιός στην Τουρκία”.

Ο Ουούρ Οράλ ασχολήθηκε από μικρός με τη φωτογραφία και έως σήμερα έχει οργανώσει 15 εκθέσεις με το φωτογραφικό υλικό του. Μεγάλη απήχηση είχε η εργασία του όσον αφορά το συνδυασμό Φιλοσοφίας και Φωτογραφίας.

Όλες οι εκθέσεις του είχαν φιλανθρωπικό χαρακτήρα, και στην Αθήνα οργάνωσε τρεις εκθέσεις με τις φωτογραφίες του, σε στήριξη στην Αμυμώνη (Πανελλήνιος Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Προβλήματα Όρασης και Πρόσθετες Αναπηρίες). Τον περασμένο χρόνο επισκέφτηκε την Θεσσαλονίκη με την έκθεσή του υποστηρίζοντας την AELIA που στηρίζει τον αγώνα κατα του καρκίνου του μαστού.

Σήμερα, συνεργάζεται με Τουρκικά και ξένα πρακτορεία Τύπου, ενώ ταυτόχρονα συνεργάζεται με πολλές οργανώσεις σε Τουρκία και εξωτερικό όπου και συμμετέχει σε διασκέψεις.

Ο Ουούρ Οράλ απευθύνεται και στο Τουρκικό και στο Ελληνικό κοινό, με προσπάθειες για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της Ελληνοτουρκικής φιλίας.

Ugur

www.uguroral.com.tr”

Προσθήκη στο καλάθι