Ο ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ

Λίγα λόγια για εμάς

Οι Εκδόσεις Σταφυλίδη ιδρύθηκαν το 1971 και μέχρι σήμερα βρίσκονται στις επάλξεις της εκδοτικής δραστηριότητας. Κατά το διάστημα αυτό έδωσαν αξιόλογα και αναγκαία έργα, τα οποία αποτέλεσαν εκδοτικούς σταθμούς.

Το 1974-1975 εκπονήθηκε και κυκλοφόρησε σε δύο τόμους το πρώτο λεξικό στη ζωντανή μας γλώσσα (δημοτική) με τίτλο “Παιδεία Πρότυπο Λεξικό της Νέας Ελληνικής”.

Πρώτη φορά αποτολμήθηκε έργο τέτοιας έκτασης με πλήρη ετυμολογία και ερμηνεία, παραδείγματα με φράσεις της προφορικής και γραπτής ομιλίας καθώς και με παροιμίες που έδιναν παραστατικά τις έννοιες των λέξεων.

Οι Εκδόσεις Σταφυλίδη επικεντρώθηκαν την τελευταία δεκαετία στη δημιουργία και έκδοση πλήθους γλωσσικών και εξειδικευμένων επιστημονικών λεξικών

 

αγγλοελληνικών και ελληνοαγγλικών, καλύπτοντας ευρύ φάσμα των σημερινών απαιτήσεων.

Πρωτοπόρες και καινοτόμες κρίθηκαν οι συμμετοχές των Εκδόσεων Σταφυλίδη σε ευρωπαϊκά προγράμματα με αποτέλεσμα τη δημιουργία σύγχρονων CD-ROM εκμάθησης ξένων γλωσσών (Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ισπανικά, Τούρκικα κ.ά.) για όλα τα επίπεδα.

Όλα τα έργα των Εκδόσεων Σταφυλίδη είχαν όλα έναν απαράβατο γνώμονα: το σεβασμό προς τον αναγνώστη και κυρίως προς τη νεοελληνική εκπαίδευση.

Ο γνώμονας αυτός δεν εγκατέλειψε ποτέ τις εκδόσεις Σταφυλίδη. Απεναντίας εντάθηκε με αδιάψευστο γεγονός την ποιότητα των σημερινών μας εκδόσεων την οποία ήδη αναγνωρίζουν οι αναγνώστες και την οποία εύκολα ιχνηλατεί ο σύγχρονος πνευματικός άνθρωπος.

 

Τώρα η έκδοση του βιβλίου σας είναι δυνατή! Ο εκδοτικός οίκος Σταφυλίδη, με μακροχρόνια εμπειρία στο χώρο των εκδόσεων, αναλαμβάνει να σας βοηθήσει στην έκδοση του βιβλίου σας.
- Δημήτριος Α. Σταφυλίδης

Μια ομάδα έμπειρων συνεργατών, σε συνεργασία με εσάς, αφού διαβάσει το βιβλίο σας, αναλαμβάνει την επιμέλειά του.

Στη συνέχεια ο εκδοτικός μας οίκος, προχωράει στην έκδοση του βιβλίου σας και φροντίζει για την αναγνωρισιμότητά του από το ευρύ κοινό.

Η ποιότητα της έκδοσης που θα κυκλοφορήσει με το λογότυπο των εκδόσεών μας φροντίζουμε να είναι πάντοτε άριστη.

Τέλος, αναλαμβάνουμε την προώθησή του στα βιβλιοπωλεία με τα οποία συνεργαζόμαστε σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Κύλιση προς τα επάνω